Reportage

San Paolo

De prisade mästarna i den italienska matdalen

Den ständiga havsbrisen som svävar över Apenninernas gröna sluttningar hjälper salami och skinka att mogna i den lilla byn Traversetolo i Parma.

Här hittar vi Salumificio San Paolo som är ett prisat familjeföretag i hjärtat av vad som brukar kallas ”La Valle del Cibo” – den rika italienska matdalen. Med stolthet och elegans har man kombinerat traditioner, hantverkets hemligheter och förädlingens konst i generationer.

Det är den unika kombinationen av perfekt klimat, rätt salthalt och djup kunskap som ger San Paolos lufttorkade delikatesser dess välkända och älskade smak.

Bland deras mest uppskattade produkter hittar vi klassiska Salami Felino som blivit känd många mil utanför Italien.

På senare år har man också kompletterat det traditionella med ett nytänk.

Produkter som mager salami på enbart 15% fett, spännande smaksättningar med Parmigiano Reggiano eller deras lättrökta vattenbuffelbresaola, vittnar om San Paolos ständiga innovationstakt.

Många av San Paolos produkter garanterar också 100% antibiotikafri uppfödning av grisarna, vilket ligger helt rätt i tiden för en modern djurhållning.

Salumificio San Paolo är en stolt del av Consorzio del Prosciutto di Parma och Consorzio di Tutela del Salame Felino I.G.P. som med sin stämpel garanterar den höga kvaliteten på regionens produkter.