Reportage

Appennino Food

De italienska tryffelbröderna

Bröderna Luigi och Angelo Dattilo, grundarna till fantastiska Appennino Funghi e Tartufi, har två stora passioner; natur och innovation.

I ett hisnande vackert landskap, omgivet av gröna Bologna-kullar och romantiska medeltidsstäder ligger Appennino Foods i italienska Valsamoggia. Här erbjuder Luigi och Angelo delikatesser av svamp och tryffel av allra finaste kvalitet sedan 1994.

I brödernas sortiment hittar du allt från färsk tryffel som flygs till beställaren i Sverige inom 24 timmar till vattenbuffelsmör, pasta, oljor och honung smaksatta med äkta fyllig, italiensk tryffel.

De orörda skogarna i regionen Emilia Romagna erbjuder ett överflöd av svamp och tryffel. Skogens produkter samlas in med hjälp av valligianos; tryffel- och svampsamlare som varsamt ser till att skogarna hålls intakta.

Med en brinnande passion, konsekvent forskning och nytänkande utveckling skapar bröderna Dattilo äkta smaker från skogen. Helt utan syntetiska aromer, tillsatser eller konserveringsmedel.

Tack vare den kloka kombinationen av tradition och innovation har Appennino Food gått från en liten verksamhet till ett världsledande företag, överöst av lovord och fina utmärkelser.

Idag letar sig tryffel från Valsamoggia fram till tryffelälskare och finsmakare världen över. Vad sägs om att servera den italienska skogens förföriska smaker till middag?